Om PROBOTIC AS

Powering Clean Aquaculture...

PROBOTIC´s mål er renere havbruk.
Vår teknologi, PROBOT, er en autonom undervannsdrone som holder nøter rene. Dette sikrer et bra miljø for fisken, og gjør havbruk litt renere.

Vår visjon

Powering Clean Aquaculture...

PROBOTIC skal bli best i verden på undervanns robotikk, spesialisert på å gjøre havbruksnæringen renere.

Vår Historie

Alt startet på en spylebåt, der vi brukte hundrevis av timer på manuell spyling av nøter. Vi så hvor skadelig spyling var for fiskehelsen og miljøet.

Dette inspirerte oss til å starte PROBOTIC i 2019 med mål om å lage en automatisk løsning for preventivt not-renhold, -Uten behov for spyling, børsting eller giftige impregneringer.

Siden da har vi brukt tusenvis av timer på utvikling og testing. Vi har arbeidet med dyktige oppdrettsselskaper, og akademia for å utvikle robuste systemer optimalisert for et langt liv i merdene.


Tidslinje
2016    Ideen blir født på spylebåt
2017    Første Konseptvalidering av Preventivt notrenhold
2019    PROBOTIC AS stiftet
2023   Teknologi bevist (PROBOT Holder REN NOT over tid)
2024   Lansert PROBOT Versjon 1.0
2024   6-års kontrakt med annerkjent oppdretter

Vårt team

Vårt team arbeider hardt for å lage den beste løsningen for rene nøter som våre kunder kan stole på. Vi drives av å gjøre havbruk renere, og er stolte av å bidra til en mer bærekraftig havbruksnæring.

hva gjør vi

Holder Nøter Rene
Vårt team gjør montasje, service, og koordinerer med oppdretter slik at systemene våre fungerer optimalt. Mesteparten av jobben gjøres av PROBOTene selv som sklir langs notveggene og daglig dekker flere kilometer med not der de fjerner påbegynt groe og sørger for at ny groe ikke får festet seg.

Overvåker og Dokumenterer
Fra vår fjernstyringssentral overvåker vi PROBOTene og påser at systemene fungerer optimalt. Vi tilpasser hver PROBOT til forholdene i hver merd. Vi rapporterer også direkte til oppdretter, der vi viser status på REN NOT med visuelle bilder og rapporter. Vi kan også fra vår fjernstyringssentral utføre komplette not-inspeksjoner slik at oppdretter slipper eksterne fartøy for slike kontroller.

Utvikler og Forbedrer
Vår utviklingsavdeling jobber kontinuerlig med systemforbedring med overordnet fokus på; "vaske-effekt", fiskehelse og kundeopplevelse. Vi utvikler også nye fremtidige tjenester for å bli levert via PROBOT.

våre eiere

Vi er stolte av å ha sterke og pålitelige eiere som støtter vår visjon:

-  Blue Invest Group
-  CoFounder
-  Northern Lights Salmon
-  Sørrollnesfisk
-  Kupa
-  Olaisen Blue (Novasea)
-  Gratanglaks
-  Norinnova


Disse partnerne gir oss støtte og ressurser for å vokse og videreutvikle vår løsning slik at vi kan fokuserer på å raskest mulig få flest mulig rene nøter og en renere havbruksnæring.

Bærekraft og Fremtid

Bærekraft er viktig for oss. Vi jobber hele tiden med å forbedre vår organisasjon og teknologi for å sikre at den er bra for miljøet og økonomisk gunstig for våre kunder. Vi ser en lys fremtid for havbruk, og vi er her for å sikre at den blir renere og tryggere.