Satser på PROBOTIC

Bransjeinvestorer deltar i emisjon og støtter PROBOTIC i siste utviklings fase før kommersialisering.

January 10, 2022

Oppdretterne Northern Light Salmon og Novasea investerer i PROBOTIC

"Å få disse fremoverlente fiskeoppdretterne ombord som investorer er en game-changer! Dette vil uten tvil hjelpe oss til neste nivå. Ingen kjenner kundenes behov bedre enn kundene selv! Dagens oppdrett i åpne merder har for det meste utviklet seg de siste årene gjennom oppskalering og å gjøre alt større. Det er fortsatt mye å optimalisere i hver prosess. Automatisering henger spesielt etter i sjøfasen, og det er akkurat vår oppgave!" sier administrerende direktør og gründer Mikkel Pedersen.

Nye investorer og eksisterende eiere

I tillegg til nye investorer, deltar også den eksisterende eieren CoFounder i denne kapitalinnhentingen.

"Vi ser stort potensial i PROBOTICs teknologi og ikke minst teamet bak. Vi er fornøyde med selskapets fremgang siden vi først investerte i selskapet i 2020," sier styreleder og partner i CoFounder Sven J. Kolsto.
Sven i Cofounder

Olaisen Blue

PROBOTIC er også ett av tre selskaper som deltar i første runde av investeringsselskapet Olaisen Blues akseleratorprogram. I løpet av tre måneder på Lovund vil gründerne få arbeide med Nova Sea. "PROBOTIC løser et reelt problem relatert til havbruksnæringen. Dette, kombinert med riktig kompetanse og teknologisk tilnærming, gjør at vi har stor tro på PROBOTIC og teamet bak," sier Stine Svanevik, daglig leder i Olaisen Blue AS.

Stine Svanevik i Olaisen Blue

Fullskalatesting

Vi konsentrerer nå arbeidet vårt om flere fullskala piloter der vi jobber med å utvikle teknologien. Pilotdronene er montert ut på oppdrettsanlegg for å kunne inspisere og rengjøre merdene autonomt. Fokus er på å gjøre dronen så robust som mulig; den skal kunne håndtere ulike utfordringer i merdene, som tang, tau, rensefisk, lys, slanger, varierende strøm, bølger og mye fisk. - Vi mener en viktig nøkkel for suksess er robusthet!

Om PROBOTIC

Probotic utvikler autonome droner for inspeksjon og rengjøring av nøter.

Lasse Sortland fjernstyrer en prototype fra messe i London. Protoypen befinner seg i Ofotfjorden.

Flere nyheter