PROBOTIC signerer første kontrakt

Signerer 6-års kontrakt på REN NOT med PROBOT

September 13, 2023

13. september 2023 har PROBOTIC AS signert sin første kommersielle kontrakt for tjenesten REN NOT med PROBOT. Denne tjenesten, drevet av vår autonome undervannsrobot PROBOT, tar sikte på å løse utfordringene med begroing av nøter i havbruksnæringen.

Innovativ løsning på et gammelt problem

PROBOTIC startet i 2016 med ideen om å automatisere vask av not, når grunnlegger Mikkel Pedersen, selv satt å spylte nøter på servicefartøy. Nå, syv år senere, har teamet utviklet en undervanns drone som utfører denne jobben automatisk uten behov for spyling eller impregnering, og sikrer kontinuerlig rene nøter på en bedre måte for fisk og oppdretter.

Detaljer om avtalen

Kontrakten har en varighet på seks år, med opsjon for ytterligere forlengelse. Kontrakten starter med 5 stk PROBOT og økes med flere antall etter en 6 måneders evalueringsperiode. Løsningens effektivitet ble demonstrert over sommeren 2023, noe som førte til denne betydelige avtalen. Langsiktig partnerskap gir stabilitet og også mulighet for kontinuerlig forbedring av tjenesten.

Fordeler for oppdrettere

For oppdrettere betyr denne teknologien mindre operasjoner og færre bekymringer rundt begroing. Noe som forventes å gi en positiv effekt på fiskehelsen. Bedre fiskehelse og økt produksjonseffektivitet er målet til PROBOTIC. Løsningen har også mulighet for fjernovervåking og sanntidskontroll, noe som gir oppdrettere større kontroll og innsikt i driften.

Teamet bak PROBOTIC

PROBOTICs suksess er et resultat av det dedikerte teamets harde arbeid og ekspertise. "Vårt team har vært ryggraden i denne reisen," sier Pedersen. Teamets kompetanse både innen teknologi og biologi sikrer at vi nå ligger helt i fronten av utviklingen.

Anerkjenner partnere og støttespillere

PROBOTIC uttrykker takknemlighet til sine oppdretts-partnere og eiere, inkludert Northern Lights Salmon, Sørrollnesfisk, Gratanglaks, Novasea og andre, for deres støtte. Disse partnerskapene har vært avgjørende for å utvikle en løsning som praktisk fungerer og økonomisk.


En visjon for ren akvakultur

PROBOTIC er forpliktet til en bærekraftig fremtid med sin visjon "Ren Akvakultur". De inviterer flere partnere til å bli med på å løfte akvakulturnæringen til et globalt nivå. Sammen fremmer vi en bærekraftig fremtid innen akvakultur, med innovative løsninger som sikrer renhet, fiskehelse og økt effektivitet.

Kontakt oss for å lære mer om hvordan PROBOTIC kan holde dine nøter rene...

Flere nyheter