Patent Pending på Børsteløs

PROBOTIC har søkt patent på børsteløs renhold av not

May 6, 2024

Narvik, Norge – PROBOTIC AS har tatt ytterligere skritt i å styrke sine immaterielle rettigheter ved å søke patent på sin revolusjonerende metode for børsteløst renhold av not. Denne teknologien representerer en unik metode og er et gjennombrudd i selskapets teknologiske utvikling av autonomt renhold av nøter.


Den nye metoden, som er utviklet av PROBOTIC AS, innebærer autonom rensing av nøter uten bruk av tradisjonell spyling, børsting eller impregnering. I stedet benytter teknologien seg av en avansert kombinasjon av miljøvennlige teknikker for å holde nøtene rene og trygge for fisken, svært likt en undervanns-støvsuger som minimerer påvirkningen på det marine miljøet.

"Søknaden om ytterligere patentering markerer et betydelig fremskritt for PROBOTIC AS," sier grunnlegger, Mikkel Pedersen. "Vår børsteløse metode for renhold av not er en game-changer for industrien. Den bidrar til å opprettholde optimale leveforhold for fisken samtidig som vi reduserer miljøpåvirkningen med rene nøter."

Fra før av har selskapet to innvilgede patenter i Norge, samt en pågående patentsøknad i EU. Selskapet har allerede patent på sin metode for navigasjon i nøter og landbaserte anlegg. Denne metoden kombinerer dybde med heading relativt i henhold til not eller tank, noe som muliggjør autonom navigasjon.

Om PROBOTIC AS: PROBOTIC AS er en ledende utvikler av autonome undervannsdroner designet for å rense og inspisere nøter. Selskapets innovative løsninger bidrar til å opprettholde rene og sikre miljøer for fiskeoppdrett, noe som fremmer bærekraftig akvakultur.

Flere nyheter