Nytt patent innvilget

PROBOTIC innvilges metode-patent for autonom rengjøring av nøter i fiskeoppdrett

October 17, 2022

PROBOTIC har sikret et nytt patent for sitt innovative rengjøringssystem for nøter i fiskeoppdrett. Patentet dekker både marine og landbaserte fiskeoppdrettsanlegg og representerer en betydelig milepæl for selskapet. Systemet renser fiskemærer autonomt, og forenkler renhold av nøter betydelig.

Innovativ teknologi

Systemet kombinerer avansert robotikk og kunstig intelligens for å rengjøre fiskemærer autonomt. PROBOTIC har gjennomført tester i samarbeid med Ballangen Sjøfarm og Cermaq de siste åtte månedene for å sikre at systemet fungerer.

Om patentet

PROBOTICs autonome rengjøringssystem inkluderer en drone, et fremdriftssystem, og et navigasjonssystem som kontrollerer fartøyets bevegelse og holder det i fysisk kontakt med strukturen som skal rengjøres. En sentral prosesseringsenhet styrer fremdriftssystemet basert på informasjon fra orienteringssensorer, dybdesensorer og en ruteplanlegger. Patentet er et metode patent.

Neste steg

PROBOTIC skalerer nå testingen og forbereder en kommersiell pilot senere i år. Dette er et viktig steg mot å bringe teknologien til markedet og revolusjonere rengjøring og inspeksjon av fiskemærer.

Fremtiden

Patentet validerer PROBOTICs unike teknologi og styrker selskapets posisjon for å tiltrekke investeringer og partnere. PROBOTIC er forpliktet til å utvikle nye løsninger som øker produktiviteten i fiskeoppdrett og reduserer miljøpåvirkningen.

Følg med for flere spennende utviklinger fra PROBOTIC etter hvert som selskapet fortsetter å innovere og lede an i akvakulturindustrien.

Flere nyheter