Fjernstyringssentral Operativ

PROBOTIC lanserer operativ fjernstyringssentral for overvåking og drift av sine autonome systemer

June 2, 2024

Narvik, Norge – PROBOTIC AS kunngjør at deres nye fjernstyringssentral nå er operativ. Denne sentralen gjør det mulig for selskapet å monitorere og drifte et stort antall systemer samtidig, og er inspirert av fôringssentre brukt av oppdrettere.

Operasjonssentralen er satt opp for å drifte PROBOT-systemene effektivt, samtidig som den gir verdifulle data for videre utvikling. Målet er å gjøre systemene så pålitelige at oppdretterne selv kan drifte dem selvstendig i fremtiden.

"Vi tar ansvar for driften av de første 50 enhetene selv for å sikre kvalitet og bygge opp omfattende dokumentasjon," sier grunnlegger Mikkel Pedersen. "Denne lærdommen er essensiell for å levere en robust og pålitelig løsning."

PROBOTIC har mål om å ha 50 PROBOT-systemer i drift i løpet av 2024. Per nå er 10 systemer ute på tre ulike lokaliteter, noe som gir verdifull innsikt for videreutvikling.

"Selskapet er i en kritisk kommersialiseringsfase," legger Pedersen til. "Det er viktig at vi sørger for at både produkt og organisasjon blir robuste nok til å tåle skalering samtidig som vi opprettholder kvaliteten i leveransene."

For mer informasjon, kontakt Probotic på e-post: info@probotic.no

Om PROBOTIC AS: Probotic AS er en ledende utvikler av autonome undervannsdroner designet for å rense og inspisere nøter. Selskapets innovative løsninger fremmer renere havbruk.

Flere nyheter