Ekspert til Probotic

PROBOTIC AS ansetter Albert Muntadas, en ekspert innen programvareutvikling av autonome undervannssystemer.

November 17, 2020

Probotic styrker teamet med ny ansatt: Albert Muntadas

Narvik, – Probotic, et ledende teknologiselskap innen havbruksnæringen, har nylig ansatt Albert Muntadas som Leder for Programvareutvikling. Albert startet i sin nye rolle 15. november og bringer med seg en imponerende bakgrunn fra NTNU.

Albert Muntadas (32) fra Pyreneene i Spania har spesialisert seg innen autonomi og autonome undervannsfarkoster (AUV) siden 2012. Han har nylig fullført en postdoktorstilling ved NTNU innen teknisk kybernetikk, med fokus på dockingsystemer for AUV-er. Albert har også vært med på å etablere start-upen Searm, som utvikler autonome undervannsroboter med opphav fra NTNU.

"Vi er svært begeistret for å ha Albert med på laget. Hans utdanning og erfaring vil tilføre teamet uvurderlig kompetanse og akselerere vår utvikling betydelig," sier Mikkel Pedersen, daglig leder i Probotic.

Som Leder for Programvareutvikling vil Albert ha overordnet ansvar for utviklingen av programvaren til selskapets droner og spille en sentral rolle i strategiarbeid innen IoT og datainnsamling. Han vil lede Probotics avdeling i Trondheim, hvor selskapet planlegger å rekruttere flere dyktige autonomiingeniører.

Albert startet med testing av en prototype hos en av Probotics pilotkunder kun to dager etter at han tiltrådte stillingen. Probotic jobber nå med sin femte prototype og planlegger fullskalatester snart.

"Dockingløsningen og integreringen av styringssystemet er nå i fokus og krever mest tid i utviklingsarbeidet," forteller Pedersen.

Probotic, etablert i Narvik i 2019, utvikler autonome undervanns-droner for renhold, inspeksjon og datainnsamling fra oppdrettsnøter. Selskapet har også startet NOR Maritime Service, som leverer ROV- og servicetjenester til havbruksnæringen.

Flere nyheter