15 PROBOT mottatt

PROBOTIC AS har mottatt de første 15 PROBOT-enhetene fra sin OEM-partner

April 26, 2024

Narvik, Norge – PROBOTIC AS har mottatt de første 15 PROBOT-enhetene fra sin OEM-produsent, en milepæl som markerer selskapets overgang til en kommersiell fase.

"Dette er en viktig milepæl for Probotic," uttaler grunnlegger Mikkel Pedersen. "Med disse første enhetene starter vi nå en kommersiell fase med drift og service. Vi er nå et skritt nærmere vår visjon om en renere havbruksnæring"

De nye PROBOT-enhetene vil bli satt i drift og overvåket fra en fjernstyringssentral selskapet nå utarbeider. Sentralen skal sikre optimal funksjonalitet og legger til rette for kontinuerlig forbedring i samarbeid med utviklingsavdelingen. PROBOTIC AS har flere langsiktige kontrakter der disse systemene vil inngå, og selskapet har som mål at 10 av systemene skal være i operativ drift innen utgangen av mai.

"Med disse systemene starter vi vår skalering. Vi har fra før verifisert våre prototyper og vet at vi kan holde nøtene rene uten bruk av spyling eller børsting," sier Pedersen. "Nå skal vi også håndtere drift, service og rapportering. Dette er en kritisk fase hvor det er viktig å bygge en solid organisasjon slik at kundeleveransene holder høy kvalitet selv ved skalering. Her gjelder det å skynde seg forsiktig."

Probotic AS har som mål å ha 50 PROBOT-systemer i drift i løpet av 2024. Mottakelsen av de første 15 enhetene er et betydelig skritt mot dette målet. Erfaringene fra de første installasjonene vil bidra til å optimalisere teknologien og sikre pålitelige leveranser til kundene fremover.

"Sommeren 2024 vil bli utrolig viktig og lærerik for oss," legger Pedersen til. "Vi får se hvor lang tid vi faktisk vil trenge, men vi er forpliktet til å nå våre mål."

For mer informasjon, kontakt oss på e-post info@probotic.no

Om PROBOTIC AS
PROBOTIC AS er en ledende utvikler av autonome undervannsdroner designet for å rense og inspisere nøter. Selskapets innovative løsninger fremmer bærekraftig og et renere havbruk.

Flere nyheter